Колкото и да обичаме котките, няма как да не признаем факта,

...
Колкото и да обичаме котките, няма как да не признаем факта,
Коментари Харесай

Как да се справим с миризмата на котешка урина

Колкото и да обичаме котките, няма по какъв начин да не признаем обстоятелството, че урината им мирише много неприятно. И в случай че домашният ни любим има навика да маркира на разнообразни места вкъщи, значи имаме проблем. А с цел да го разгадаем сполучливо, би трябвало да знаем на какво се дължи той.
 Котките и измененията в държанието им, за които би трябвало да сме нащрек
Признаците, че котката ни не се усеща добре

За какво да бъдем нащрек

Японски учени откриват, че неприятната миризма на котешката урина се дължи не на хормони, както някои евентуално си мислят, а на високото наличие на един специфичен протеин - кауксин. Именно поради него урината прониква надълбоко в разнообразни материали, изсъхва много бързо и изхвърля огромни количества от неприятната миризма. А това прави премахването й много сложна задача.

Освен това урината, с която котките маркират и споделят между тях, се пръска на бликам по отвесни повърхности. Именно тя мирише доста повече от тази в котешката тоалетна да вземем за пример, само че не тъй като е много по-различна по химичен състав, а просто тъй като прониква по-дълбоко в повърхностите и това я прави по-голям дразнител на човешкото подушване.
 Снимка 661195

Високата централизация на протеина кауксин усилва концентрацията на летливи съединения по отношение на по-малкия размер на урината и по този начин даже по-малко количество от отделената урина мирише по-силно от предстоящото.

Ако имаме горчив персонален опит с несполучливи опити в тази посока, в този момент учените ни дават полезен съвет по какъв начин да се оправим с миризмата на котешка урина. Те предлагат третирането на съответните места със съединения, съдържащи железни йони - като злато, сребро и мед, поучават от Daily Mail.

Тези йони се свързват с летливите химикали, които създават миризмата, елиминирайки я при нейния източник. И по този метод ще успеем елементарно и дейно да я премахнем. А като най-лесен и наличен сходен артикул посочваме сребърната вода, която е известна със своите антибактериални свойства.
 Удивителната дарба на котките, с която превъзхождат даже и хората
С какво котките превъзхождат хората (но не и шимпанзетата)

Удивителната им дарба, за която не сме подозирали

Може да заложим и на ензимните препарати, основани особено за задачата, които също непосредствено обезвреждат неприятната миризма, а не просто я прикриват. И много важно предписание, което трябва да съблюдаваме при почистването на котешката урина, е в никакъв случай да не търкаме настоятелно петното, защото така единствено оказваме помощ да проникне по-дълбоко и да стане по-трудно за премахване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР